‘DENİZ BAYKAL’ ADI MEMLEKETİ ANTALYA’DA SPOR KOMPLEKSİNE VERİLDİ

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, 11 Şubat’ta hayata veda eden CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın adını inşaatı bu yıl içinde tamamlanacak 8 bin metrekarelik spor kompleksine verdi. Karar, Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alındı. 

01 Haziran 2023
‘DENİZ BAYKAL’ ADI MEMLEKETİ ANTALYA’DA SPOR KOMPLEKSİNE VERİLDİ

TBMM’ye 1973’te Antalya milletvekili olarak giren Maliye, Enerji ve Tabi Kaynaklar, Dışişleri bakanlıkları ile Başbakan Yardımcılığı görevlerin yürüten ve 11 Şubat’ta hayata vedan eden CHP’nin 4’üncü Genel Başkanı Deniz Baykal’ın adı memleketinde spor kompleksine verildi.

Merhum Deniz Baykal’ın adının verildiği spor kompleksi aynı zamanda Antalya’daki evinin de bulunduğu Muratpaşa ilçesinde yer alıyor. Muratpaşa Belediyesi’nce Kızılarık Mahallesi’nde 8 bin metrekare alanda inşaatı devam eden spor kompleksi bu yıl içinde tamamlanacak. Karar, Muratpaşa Belediye Meclisi’nde siyasi parti gruplarının oy birliğiyle alındı.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, kararın ardından şöyle konuştu:

“Rahmetli Deniz Baykal, Türkiye siyasetinin çok önemli aktörlerinden biriydi. Antalya siyasetine de geçtiğimiz asırda damgasını vurmuş çok önemli bir siyasetçiydi. Hepimizin büyüğüydü. Onun anısını yaşatmak için bir çaba içindeydik. Ama nispeten farklı bir tesis olsun istedik. Kızılarık Mahallemizde, yapımı devam eden bir spor kompleksimiz var. Oraya ismini vermeyi uygun bulduk. Meclisimiz, oy birliğiyle kabul etti. Tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.