Trabzon Dernekler Federasyonu Trabzon’da toplandı
Trabzon’un köklü kültürünü, tarihi mirasını ve köklü geleneklerini gurbette yaşatmak amacıyla kurulan Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF), Trabzon’da toplandı.
TRABZON - BHA
Genel Başkanlığını İsmail Şatıroğlu’nun yaptığı Trabzon Dernekler Federasyonu, günümüzde 200 den fazla üye derneği çatısı altında toplayarak Türkiye’nin en dinamik, en büyük hemşehri sivil toplum kuruluşlarından biri haline gelmiştir.
Trabzon Dernekler Federasyonu’nun Trabzon’da yapılan toplantısına, Federasyon Başkan Vekili Yusuf Kızıldağ, Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Köroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Köksal Purtuloğlu,Yönetim Kurulu Üyesi Ali Turan Gür, Trabzon Şube Başkanı Mustafa Durmuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Akkol, Melek Çakır, Kani Saka, Ömer Boz, Nihat Yılmaz, Ayhan Civelek, Mehmet Bayoğlu, Mümin Aydın, Berat Nezir, Köksal Balta ve Mustafa Buğaz katıldı.
Genel Başkan İsmail Şatıroğlu liderliğinde faaliyetlerini aralıksız sürdüren TDF; geleneksel Trabzon Tanıtım Günleri, eğitim bursları, köy okullarına yardım kampanyaları ve kültürel etkinliklerle adından sıkça söz ettirmektedir.
Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi, Gaziosmanpaşa Yunus Emre Camii Dernek Başkanı, iş insanı ve siyasetçi Mehmet Köroğlu toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız İsmail Şatıroğlu öncülüğünde, faaliyetlerimize hız kesmeden devam etmekteyiz. “Bizim tek derdimiz var, o da Trabzon’dur" vizyonuyla hareket ediyoruz. Edirne'den Kars'a tüm hemşehrilerini aynı çatı altında birleştiren büyük bir aile olarak Karadeniz ruhunu yarınlara taşımaya devam edeceğiz. Federasyonumuz faaliyetleri ile ilgili genel değerlendirme toplantısı yaptık. Katılan herkese teşekkür ediyor, toplantının hayırlı olmasını diliyorum. “ dedi.


Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Ankara Büyükşehir’den üniversiteli gençlere “Hoş Geldin” şenliği

RİDEF’ten “Rize’ye Sözümüz Var” buluşması: Başkentte Rize’nin geleceği …

Trabzon'dan Güneydoğu’ya kültür yolculuğu

Aydın Özgün’e Anadolu Yakası Bölge Başkanlığı görevi

Bakan Göktaş: Hatay’a 24 yılda 55 milyar liralık destek sağlandı
