Öğretmeninin şifresini ele geçiren kız öğrenci, sistemden notlarını değiştirip mezun oldu
Öğretmeninin internet şifresini ele geçiren lise öğrencisi Buse G., üç dönemlik notlarını değiştirip mezun oldu. Olay ihbar sonucu ortaya çıkarken, ihmalkar öğretmene dava açıldı.
İstanbul'da, Fatih Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 2 Nisan 2019 günü bir ihbar yapıldı. İhbarda Fatih'te bir lisede görsel sanatlar öğretmeni Muharrem V.'nin e-okul şifresi ile okulun 12-G sınıfı öğrencilerinden Buse G.'ye ait notların değiştirildiği bildirildi.
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre incelemede, Buse G.'nin ders notlarının çeşitli dönemlerde "Muharrem V." kullanıcısı tarafından değiştirildiği, bunun tesadüfi bir durum olmadığı, kısmen ihmal varsa dahi kasıtlı bir durum olduğu belirlendi.
"ÖĞRENCİMİN TELEFONUYLA NOTLARI GİRDİM"
İfadesi alınan Muharrem V. "O dönemde kendi telefonumda internet yoktu. Buse G. isimli öğrencim 'Benim internetim var hocam' diyerek kullanabileceğimi söyledi. Ben de telefonundan sınıfların notlarını girdim ve sistemden çıkış yaptım. Ancak öğrencinin telefonuna şifremi kayıt edecek şekilde ayarlamış olduğunu düşünüyorum" dedi.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
EĞİTİM kategorisindeki diğer haberler
2026 MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

Vakfıkebir MYO’nun tercih edilme ve yerleşme oranı yüzde 100 oldu

Üniversite kayıtlarında yeni dönem: Öğrencilerin süreçleri kolaylaştırı…

TEDMEM önerdi: Lise mezunu öğrencilere ‘Yapay Zeka Ehliyeti’ verilsin

TEDMEM, liseden mezun olan her öğrenciye "Yapay Zekâ Ehliyeti" verilmes…
