Hiranur’un görebilmesi için 20 bin lira gerekiyor
Kahramanmaraş’ta Prematüre Retinopatisi (ROP) rahatsızlığı ile doğan Hiranur bebeğin ailesi evlatlarının tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor.

Onikişubat ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi’nde 610 gram ağırlıkta ve 27 santim olarak dünyaya gelen Hiranur rahatsızlığı nedeniyle yüzde 40 oranında görebiliyor.
Çok zor günler geçirdiklerini söyleyen anne Rümeysa Işık (22), “Kızımın görebilmesi için 20 bin liraya ihtiyacımız var. Prematüre Retinopatisi (ROP) rahatsızlığının yanında beyin kanaması da geçirdi. Beslenmesinde sorunlar oluştu, göbeğinden beslenme yapıldı. 3 ay hastanede kaldı, son 1 ay süreçte eve gönderdiler. Bu süreçte gözlerinde hiçbir gelişme olmadı aksine gerilemeye başladı. Daha sonra her hafta Gaziantep'teki hastaneye götürdük. Eşim fabrikada asgari ücrete çalışıyor. Evimiz kira ve rutubetli. Normalde rutubetli yerde kalmaması gerekiyor ama bizim imkanımız olmadığı için mecburuz burada kalmaya. Yetkililerden kızımın tedavisi için yardım istiyorum. Ne olur sesimizi duysunlar. Eğer 20 bin lirayı bulamazsak, kızımın gözleri göremeyecek” dedi.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Arı kovanlarına gizledikleri 91,1 kilo uyuşturucuyla yakalandılar

Denizolgun dosyasında yeni iki iddianame: “Yok” denilen otopsi videosu …

Bakan Gürlek duyurdu: Alo Adalet 135 başvuruları UYAP üzerinden yapılab…

KÖKSAL SELÇUK’TAN 4 EKİM MESAJI: “CAN DOSTLARIMIZIN YAŞAM HAKKINI KORUM…

Cop31 Kapsamında Gençlik İklim Çalıştayları Gerçekleştirilecek
