Meğerse çekirdeği altın kadar değerliymiş!

"Botoks etkisi yaratıyor, nemlendiriciye gerek kalmıyor" 

27 Nisan 2024
Meğerse çekirdeği altın kadar değerliymiş!

Cilt ve saç sorunlarını gidermek için birçok farklı kozmetik ürün kullanılır. Ancak avokadonun doğal faydaları, çok daha etkili olabilir. Cildi sıkılaştırmak ve botoks etkisi yaratmak için asıl çözüm avokadonun çekirdeğinde saklı.

Avokado, vücuda en iyi gelen besinler arasında yer alıyor. Genellikle avokadonun iç kısmını tüketir, çekirdeğini ise çöpe atarız. Ancak çekirdeğinin sağladığı etkileri duyunca, hemen denemek isteyebilirsiniz. Çöpe atılan avokado çekirdeği bakın ne işe yarıyormuş.

Avokado çekirdeğinin sert yapısı, kullanım konusunda kafanızı karıştırabilir. Ancak kullanışlı hale getirince, cilde olan etkileri bambaşka. Cildin yenilenmesini sağlayan çekirdek, yeni hücrelerin oluşmasını destekler. Ölü hücreleri cilt yüzeyinden temizleyerek ferahlamanızı sağlar.

Çekirdeği altın kadar değerliymiş Botoks etkisi yaratıyor, nemlendiriciye gerek kalmıyor

 

Gözenekleri sıkılaştırma özelliği sayesinde yeni sivilce oluşumunu engelleyecektir. Özellikle lekelerin silinmesine yardımcı olarak daha sağlıklı bir görüntüye kavuşmanızı sağlar. Avokado çekirdeği ve zeytinyağı birleşimi sayesinde cilt, saç sorunları iyileşmeye başlayacak.

 

Çekirdeği altın kadar değerliymiş Botoks etkisi yaratıyor, nemlendiriciye gerek kalmıyor

 

Ciltte oluşan yoğun sivilceler için faydalı olan avokado çekirdeği, iltihapları vücudunuzdan kısa süre içerisinde uzaklaştıracaktır. Birçok kişinin merak ettiği konu ise avokado çekirdeğinin kolajen etkisidir. Cildin kolajen ihtiyacını gidererek sıkılaşmasını sağlar. 

Belirli bir yaştan sonra vücutta azalmaya başlayan kolajen üretimi, istenmeyen kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Yaşlanma belirtisi olarak kabul edilen bu durumları hafifletmek için doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Özellikle kolajen deposu besinler tüketmek ve cilde uygulamak etkili olacaktır.

Avokado çekirdeğinin kolajen etkisinden faydalanmak için zeytinyağı ile karıştırarak farklı bir kür elde edebilirsiniz. Bu sayede cildin kolajen ihtiyacı karşılanır, parlaklık verilir. Sıkılaşmaya başlayan cilt adeta botos etkisi gösterir. Ayrıca el ve yüz bakımında kullanarak nemlendirici ihtiyacını giderebilirsiniz.

Avokado yağında bulunan yoğun nemlendirme özelliği, kuru ve yıpranmış saçlar için idealdir. Saç köklerine nüfuz ederek içeriden nemlendirme sağlar ve saçları yumuşatır. Bu sayede saçlar güçlenmeye başlayacaktır. Hazırlaması oldukça basit olan bu kür, saçların doğal parlaklığını kazanmasını sağlar.

Avokado çekirdeği kürü

İhtiyacınız olan tek şey 1 adet orta boy avokado çekirdeği. Öncelikle çekirdeği güzelce temizleyip, üstteki kabuğu soymalısınız. Kabuğundan tamamen kurtulunca, rendelemeye başlayın. Ardından rendelenmiş çekirdeği bir kutunun içerisine ekleyin.

Üzerine hakiki zeytinyağı ilave ederek 7 gün boyunca kapalı ve serin bir alanda bekletin. Sonrasında kullanıma hazır olacaktır. İçerisindeki omega-3, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri cildin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Aydınlık ve tertemiz bir cilt için düzenli kullanabilirsiniz. Aynı kürü saçlarınıza uygulayarak nemlendirici özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.