VATAN VE HÜRRİYET PARTİSİ GENEL BAŞKANI YALÇIN DOĞAN’DAN KOBANİ DAVASI AÇIKLAMASI

Vatan ve Hürriyet partisi Genel Başkanı Yalçın Doğan, Kobani Davasında verilen kararla ilgili açıklamada bulundu. Kobani davası ile ilgili, mahkemenin vermiş olduğu karar hakkında, Vatan ve Hürriyet Partisi Genel Başkanı Sn. Yalçın Doğan’ın basın açıklaması haberin devamında… 

17 Mayıs 2024
VATAN VE HÜRRİYET PARTİSİ GENEL BAŞKANI YALÇIN DOĞAN’DAN KOBANİ DAVASI AÇIKLAMASI

Vatan ve Hürriyet Partisi olarak, Mahkemenin vermiş olduğu kararın doğru olduğunu buluyor ve destekliyoruz.

 

Siyasetin geniş çalışma alanında bölücü silahlı terör örgütüne yer yoktur.

Her kim ülkemizi karıştırmak ve milletimizi birbirine düşürmek çabasında olursa, adaletin yumruğu tepelerine inmelidir.

 

Kürt vatandaşlarımızı galeyana getirmeye çalışarak milletimizi birbirine düşürmek amacıyla, terör örgütleri ve terör örgütü yandaşlarının yaptığı hain planlar hiç bir zaman emeline ulaşamayacaktır.

 

Terör örgütü ile arasına mesafe koymadığı gibi örgütün legal temsilcisi gibi davranan HDP'nin çağrısı ile başlayan 6-8 Ekim 2014'te terör örgütü yandaşlarının 35 il ve 96 ilçede gerçekleştirdiği saldırılarda ;

2 polis memurumuz şehit oldu,

37 kişi hayatını kaybetti. 435'i sivil, 326'sı güvenlik görevlisi 761 kişi yaralandı.

Olaylar sırasında; 37 "nitelikli adam öldürme" 29 "adam öldürmeye teşebbüs" 3 bin 777 "mala zarar verme" 25 "alıkoyma" 395 "hırsızlık" 15 "yağma" 308 "iş yeri ve konut dokunulmazlığını ihlal" 13 "Türk bayrağını yakma” 7 "Atatürk'ü Koruma Kanunu'na muhalefet" suçu işlenmiştir.

VATAN ve HÜRRİYET PARTİSİ olarak, Ülkemizin ve milletimizin huzurunu kaçıracak ve zararına dokunacak her adımın karşısında olacağımızın bilinmesini ve mücadele içinde olacağımızdan hiç bir vatandaşımızın şüphesi olmasın.

 

Aziz milletimize ve kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.