Gözler FED'in faiz kararında!

 

12 Haziran 2024
Gözler FED'in faiz kararında!

Son dönemde ABD'de açıklanan karışık makroekonomik veriler, Fed'in ne zaman faiz indirimine gideceğine dair belirsizliği artırıyor. Bugün açıklanacak faiz kararının ardından yayımlanacak "nokta grafiği"nin, olası faiz indirimlerinin boyutu ve zamanlaması hakkında ipuçları vermesi bekleniyor. Analistler, bugün açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini belirtiyor ve Powell'ın açıklamalarının, bankanın gelecekteki adımlarına dair önemli işaretler taşıyacağını ifade ediyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in eylül ayında faiz indirimine gitme ihtimali %57, kasımda ise %88 olarak görülüyor.

Apple, yeni yazılım güncellemeleri ve yapay zeka hamlelerinin yanı sıra, ChatGPT entegrasyonu için OpenAI ile işbirliğini duyurdu. Bu gelişmelerle Apple hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca, finansal teknoloji şirketi Affirm'in "şimdi al, sonra öde" hizmetinin Apple Pay'e entegre edileceği haberi, Apple hisselerinde %7, Affirm hisselerinde ise %11 artışa yol açtı.

GENERAL MOTORS HİSSE GERİ ALIM PLANI

General Motors'un 6 milyar dolarlık hisse geri alım planını onaylamasıyla hisseleri yaklaşık %1,5 değer kazandı.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi dün 7 baz puan gerileyerek %4,40'a indi ve şu sıralarda %4,41 seviyesinde bulunuyor. Dolar endeksi, yükseliş eğilimini üst üste dördüncü işlem gününe taşıyarak bugün 105,3 seviyesinde seyrediyor. Altının ons fiyatı %0,2 azalışla 2.313 dolardan alıcı buluyor. Brent petrolün varil fiyatı da %0,3 yükselişle 82,1 dolardan işlem görüyor.

New York borsasında Nasdaq endeksi %0,88 ve S&P 500 endeksi %0,27 artışla zirve seviyelerini tazelerken, Dow Jones endeksi %0,31 düşüş kaydetti. ABD endeks vadeli kontratları yeni güne karışık bir seyirle başladı.Avrupa borsalarında satış ağırlıklı bir seyir hakim. Almanya'da enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında. Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından tahvil faizleri 8 ayın zirvesine çıktı.

ASYA PİYASALARINDA KARIŞIK SEYİR

SON DAKİKA Gözler FEDin faiz kararında İçeride ve dışarıda beklentiler ne Uzmanların dikkat çektikleri önemli bir nokta var...

Asya piyasalarında karışık bir seyir gözleniyor. Çin'de TÜFE ve ÜFE verileri beklentilerin altında kaldı. Japonya'da Nikkei 225 endeksi %0,6, Hong Kong'da Hang Seng endeksi %1,2 gerilerken, Güney Kore'de Kospi endeksi %0,4 ve Çin'de Şanghay bileşik endeksi %0,2 yükseldi.

YURT İÇİ PİYASALARDA GÜNDEM

SON DAKİKA Gözler FEDin faiz kararında İçeride ve dışarıda beklentiler ne Uzmanların dikkat çektikleri önemli bir nokta var...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi dün %0,53 artışla 10.051,37 puandan kapandı ve 5 günlük düşüş serisine son verdi. Dolar/TL, dün %0,1 düşüşle 32,3580'den kapandı ve bugün bankalararası piyasada aynı seviyeden işlem görüyor.

 

KAYNAK CNNTÜRK

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika Antalya Haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.