FED’in faiz kararı sonrası İslam Memiş’ten altın ve gümüş uyarısı!

 

13 Haziran 2024
FED’in faiz kararı sonrası İslam Memiş’ten altın ve gümüş uyarısı!

İslam Memiş, Fed'in faiz kararı sonrası altın ve gümüş piyasalarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Finansal analist, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda yatırım tavsiyesi vermediğini vurgulayarak piyasaların genel durumu hakkında şu yorumlarda bulundu:

Fed'in faiz oranlarını beklentiler doğrultusunda sabit tutmasının ardından, Fed Başkanı Powell'ın temkinli ve endişeli olduğunu belirtti. Seçimler yaklaştığı için gerçekleri tam olarak ifade edemediğini dile getiren Memiş, enflasyonun ABD halkını zorlamaya devam ettiğini ve normalleşme için net bir tarih verilemediğini ekledi.

Piyasalarda belirgin bir yön kırılmasının olmadığını belirten Memiş, yatırımcıların da belirsizlik içinde olduklarını ifade etti. Yeni pozisyonlar için yeni hikayelere odaklanılacağını öngören analist, piyasaların oyalanmaya devam edeceğini söyledi.

Altın ve gümüş piyasaları için destek seviyelerini paylaşan Memiş, ons altında 2.280 dolara, ons gümüşte ise 28,70 dolara kadar düşüşlerin yaşanabileceğini öngördü. Ayrıca iç piyasalarda siyasi gelişmelerin fiyatlandırılacağını belirtti ve yılın ikinci yarısına dair öngörülerinde değişiklik olmadığını vurguladı.

 

Son olarak, ABD seçimleri, Avrupa'daki siyasi çalkantılar ve Çin-Tayvan gerilimi gibi küresel başlıkların önemli olduğunu dile getiren Memiş, enflasyonun neden yükseldiği sorusunun çözümünün üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika Antalya Haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.