HAYDİ ÇOCUKLAR DESTAN YAZIN: TÜRKİYE, PORTEKİZ KARŞISINDA ZAFER ARIYOR

EURO 2024’e Gürcistan'ı 3-1 yenerek görkemli bir başlangıç yapan Türkiye, F Grubu’nun favorisi Portekiz ile karşı karşıya geliyor. BVB Dortmund Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak ve Alman hakem Felix Zwayer’in yöneteceği mücadele TRT 1’den canlı yayınlanacak. 

22 Haziran 2024
HAYDİ ÇOCUKLAR DESTAN YAZIN: TÜRKİYE, PORTEKİZ KARŞISINDA ZAFER ARIYOR

GRUP LİDERLİĞİ İÇİN KRİTİK MAÇ

Portekiz’i mağlup edersek hem tur bileti kazanacağız hem de grup liderliğinin kapısı ardına kadar açılacak. Daha önce oynadığımız 6 resmi maçta yenemediğimiz Portekiz karşısında alacağımız bir puan bile, mucizevi bir durum olmadıkça, gruptan çıkmamıza yetecek. İki takım en son 24 Mart 2022’de Dünya Kupası elemeleri Play-Off yarı finalinde karşılaşmış, Portekiz bu maçı 3-1 kazanarak Türkiye’nin Dünya Kupası’na katılma şansını ortadan kaldırmıştı.

 

ARDA GÜLER İDMANA KATILDI

Milli takım, dün yaptığı antrenman ile Portekiz maçının hazırlıklarını tamamladı. Önceki gün dinlendirilen Arda Güler, dünkü idmanda yer aldı. Taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştiren Ay-Yıldızlılar, akşam saatlerinde Dortmund’a geçti. Statta kısa bir ter antrenmanı yapan milliler, kampa girip maç saatini beklemeye başladı.

 

GRUBUMUZDA BİR MAÇ DAHA

Grubumuzda Gürcistan ile Çekya arasında oynanacak maç saat 16.00’da başlayacak. Şampiyonaya yenilgiyle başlayan iki ekip, karşı karşıya gelecek. Kazanan takım, gruptan çıkma şansını sürdürecek. Beraberlik ise her iki takıma da yetmeyebilir.

 

HALEF-SELEF KAPIŞMASI

Dev mücadelede tüm gözler, Arda Güler ile Cristiano Ronaldo’nun üzerinde olacak. Gürcistan’a harika bir gol atan Arda, şampiyona tarihinin en genç gol atan futbolcusu olmuştu (19 yaş 114 gün). Bu rekor daha önce 19 yaş 128 gün ile Ronaldo’ya aitti. UEFA da bu detayı paylaşarak Arda’nın başarısını ön plana çıkardı.

 

TÜRKİYE'NİN MAÇI İZLEYECEĞİ ADRES: BVB DORTMUND STADI

Ay-Yıldızlılar, F Grubu’ndaki favori rakipleri Portekiz karşısında tarihi bir galibiyet arayacak. Tüm Türkiye, millilerimizin sahada destan yazmasını bekliyor. Haydi çocuklar, tarih yazma vakti!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.