MURAT ÇITIRGI'DAN UKRAYNA BARIŞ ZİRVESİ VE ÖZERKLİK İDDİALARINA SERT TEPKİ

Öncü Keçeli’nin İsviçre’de düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi'nde devlet adamı sıfatıyla katılmasını şiddetle kınayan Murat Çıtırgı, bu durumu "devletin satışı" olarak nitelendirdi ve İsviçre makamlarını bu önemli hadise karşısında gösterdikleri liyakatsizlikten dolayı sert bir dille eleştirdi. 

23 Haziran 2024
MURAT ÇITIRGI'DAN UKRAYNA BARIŞ ZİRVESİ VE ÖZERKLİK İDDİALARINA SERT TEPKİ

 Fener Rum Patriği Bartholomeos’un İsviçre’de düzenlenen Ukrayna Barış Konferansı’na “ekümenik” ünvanı ile katılmasına tepkiler yükseliyor. 15-16 Haziran tarihlerinde Zürih’te toplanan konferansa davet edilen tek “dini lider” olan ve “ekümenik” ünvanı ile katılımcılara hitaben bir de konuşma gerçekleştiren Bartholomeos, Türkiye’nin milli egemenlik haklarını ihlal etme girişimlerine bir yenisini daha ekledi.  Murat Çıtırgı, yaptığı açıklamada, uzun süredir egemenlik peşinde koşan ve İstanbul'da özerklik ilan etmeye kalkışan gruplarla mücadele ettiğini belirtti. Çıtırgı, ülkede çeşitli özerklik iddialarıyla huzursuzluk yaratmak isteyenler hakkında da sert uyarılarda bulundu. Ruslar ve Suriyelilerin özerklik ilan ettiği yönündeki iddiaların, milletin huzurunu bozmak amacıyla ortaya atıldığını vurguladı.

 Açıklamasında, "Bu topraklar kimsenin özeline açık değildir," diyen Çıtırgı, özerklik ilan etmeye kalkışanların Osmanlı tokadını şiddetli bir şekilde yiyeceklerini belirtti. Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı ve Bakanı'na, duyarlı bir vatan evladı olarak, bu tür girişimlere karşı dikkatli olmaları gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

 Murat Çıtırgı, İsviçre makamlarını da bu konuda ciddi bir şekilde eleştirerek, aziz ve necip Türk milletinin bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini söyledi. Türk milletinin, devletin kadim evlatları olarak her şeyi layıkıyla bildiğini ve bu noktada emin olmaları gerektiğini vurguladı.

 Son olarak, Çıtırgı, "Milletimiz emin olsun ki bu topraklarda kimsenin özerklik ilan etme şansı, lüksü ya da gücü yoktur. Şiddetli tokat yerler," diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.