Muğla’da Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

 

28 Haziran 2024
Muğla’da Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan’ın başkanlığında, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla AFAD Yerleşkesi’nde TAMP Deprem Masa Başı Tatbikatı gerçekleştirildi.

 

AFAD Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen tatbikata, Muğla İl AFAD Merkezinde kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Tatbikat, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan’ın başkanlığında yapıldı ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında deprem anında ve sonrasında yapılacaklar değerlendirildi.

 

Tatbikatın amacı, muhtemel bir deprem durumunda etkin ve hızlı müdahale edebilmek için kamu kurumları arasındaki koordinasyonu artırmak ve hazırlık seviyesini gözden geçirmekti. Tatbikatta, afet yönetimi ve acil durum müdahale süreçleri detaylı bir şekilde ele alındı.


TAMP Deprem Masa Başı Tatbikatı, kurumlar arası işbirliğinin ve iletişimin önemine vurgu yaparak, deprem gibi afet durumlarına hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha ortaya koydu.

 

Tatbikat sonunda, katılımcılar arasında bilgi alışverişi ve değerlendirmeler yapılarak, gelecekteki çalışmalar için önerilerde bulunuldu. Bu tür tatbikatların devam edeceği ve afetlere karşı hazırlıkların sürdürüleceği belirtildi.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.