Üç ABD gemisi Doğu Akdeniz'e geliyor, 2 bin 200 asker var!

 

28 Haziran 2024
Üç ABD gemisi Doğu Akdeniz'e geliyor, 2 bin 200 asker var!

ABD gelecek ay gerçekleşecek NATO zirvesine İsrail ve bazı Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarını davet etti. Cebelitarık Boğazı'ndan geçip Doğu Akdeniz'e ilerleyen savaş gemileri ise, akıllara tek bir soruyu getiriyor.

SINIRDA 7 BİN 400 SALDIRININ HARİTASI



Al Jazeera, İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki sınır çatışmasının bir haritasını çıkardı.

 

8 Ekim tarihinden 21 Haziran'a kadar olan dönemi kapsayan haritaya göre, İsrail-Lübnan sınırında 7 bin 400'den fazla saldırı gerçekleşti.

Bu saldırıların yüzde 83'ü, yani 6 bin 100'den fazlası İsrail'e ait. Çoğunlukla savaş uçaklarının ve silahlı insansız hava araçlarının devreye sokulduğu bombardımanlar, Lübnan'da en az 543 kişinin ölümüne yol açtı. Lübnan'ın en önemli askeri gücü Hizbullah, dokuzuncu ayı dolmak üzere olan çatışmalarda 400'e yakın üyesini kaybetti.

Lübnan'ın güneyinden İsrail tarafına ise 1258 saldırı gerçekleşti, 15'i asker 21 İsrailli öldü.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.