İsrailliler, esir takası ve Netanyahu’nun istifası talepli protestolarına devam ediyor

İsrailliler, esir takası ve Netanyahu’nun istifası talepli protestolarına devam ediyor. 

01 Temmuz 2024
İsrailliler, esir takası ve Netanyahu’nun istifası talepli protestolarına devam ediyor

7 Ekim 2023 tarihinden beri İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları altında yaşayan Gazze halkı, büyük bir zulümle karşı karşıya. İsrail ordusunun hava saldırıları ve topçu ateşleri bölgede ciddi bir insanlık krizine neden oluyor.

Bu süreçte İsrailliler, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine olan tepkilerini sürdürüyor. Tel Aviv, Batı Kudüs, Hayfa ve Rehovot gibi pek çok şehirde on binlerce İsrailli sokaklara dökülerek protesto gösterileri düzenliyor.

Esirlerin aileleri Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yaparak İsraillilere, Netanyahu’nun esir takası anlaşmasını bozmasına izin vermemeleri çağrısında bulundu. Aileler, saldırıların devam etmesinin İsrailli esirlerin ölümüne yol açabileceğini vurgulayarak, “Bizimle sevdiklerimiz arasında duran şey Netanyahu’nun savaşın sona ermesini istememesidir” dedi.

Tel Aviv’deki Kaplan Caddesi’nde toplanan on binlerce İsrailli, Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması için takas anlaşmasının hemen yapılmasını talep eden bir gösteri düzenledi. Göstericiler, İsrail bayrakları taşıyarak Başbakan Netanyahu ve hükümetini eleştiren pankartlar açtı ve hükümet aleyhinde konuşmalar yaptı.

israil protestolar habermeydan

Batı Kudüs’teki Paris Meydanı’nda toplanan binlerce İsrailli de esir takası anlaşması, Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçim talepleriyle gösteri düzenledi. Ancak İsrail polisiyle göstericiler arasında bazı sürtüşmeler yaşandı ve birkaç İsrailli gözaltına alındı.

Başbakan Netanyahu, 23 Haziran’da İsrail’in Kanal 14 televizyonuna verdiği röportajda, Gazze’deki saldırıların tamamen durmayacağını söyleyerek “Kısmi bir anlaşma yapmaya hazırım” demişti.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e karşı 7 Ekim 2023’te gerçekleştirilen kapsamlı saldırıyı, Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa gibi kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşı bir tepki olarak düzenledi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere en az 37 bin 834 Filistinlinin öldüğü ve 86 bin 858 kişinin yaralandığı bildiriliyor. Enkaz altında hâlâ binlerce ceset bulunurken, sığınma yerleri ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı büyük zarar gördü.

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 668 askerinin öldüğünü duyurdu. Ayrıca işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de İsraillilerin saldırıları sonucunda 553 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.