Apple’ın yeni reklamı Google’ı hedef alıyor

 

01 Temmuz 2024
Apple’ın yeni reklamı Google’ı hedef alıyor

Teknoloji devleri arasındaki rekabet her geçen gün daha da kızışıyor. Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın yayınladığı tablet reklamı, yaratıcı endüstriden tepki çekmiş ve rakibi Samsung da bu durumu fırsat bilerek Apple’a karşı bir reklam yayınlamıştı.

Şimdi ise Apple, Google’ı hedef aldığı yeni kampanyasını tüm dünyada başlattı. Teknoloji devi, reklam panolarında internet tarayıcısı Safari’yi ‘aslında özel bir tarayıcı’ olarak tanıttı.

Reklamda Google Chrome’un adı geçmese de, akıllı telefonlar için en çok indirilen arama tarayıcısı olarak öne çıkan ve Safari’yi iki milyondan fazla geride bırakan Chrome, Apple’ın ana hedefi olarak belirtiliyor. Reklam, sosyal medyada da dikkat çekti; bir takipçi, “Bazıları merak edecek, özellikle Apple ekosisteminden uzak olanlar ve Safari’nin ne olduğunu bilmeyenler” diye yazdı.

Apple, bu reklamla aslında Google’ın Chrome tarayıcısının çerez ve arama bilgilerini tutma konusundaki sürekli tartışmalara dikkat çekiyor ve kullanıcıları Safari’yi tercih etmeleri konusunda uyarıyor.

Apple’ın reklamında atıfta bulunduğu nokta ise Google’ın Chrome tarayıcısı ile kullanıcıların verilerini elinde tutması.

Siber güvenlik şirketi ESET’in küresel güvenlik danışmanı Jake Moore, Google’ın veri toplamasıyla ilgili şunları söyledi: “Google bu yılın başlarında, Gizli Modu kullansanız bile Google Chrome kullanıyorsanız verilerinizi topladığını açıkladı. Kişisel veriler şirketler için çok değerli; hüküm ve koşulları anlamak bu kadar zor olduğunda, kullanıcıların şirketlerin kendi istekleri doğrultusunda veri toplamasına izin vermesi kolay olabilir.”

Ancak Google’dan bir sözcü, şirketin insanların verilerini varsayılan olarak güvende tutmaya ve kullanıcıların web tarama deneyimlerini kişiselleştirmek için verilerinin Chrome’da ne zaman ve nasıl kullanılacağını kontrol edebilmelerini sağlamaya çalıştığını söyledi:

“Kullanıcıların her zaman kontrolü ellerinde tutmaları gerektiğine inanıyoruz, bu nedenle kullanımı kolay gizlilik ve güvenlik ayarlarını doğrudan Chrome’da oluşturduk.’

2020’de açılan bir toplu davada, Google’ın, kullanıcıların web sitelerini özel olarak ziyaret ettiklerini düşündükleri sırada web’de gezinme alışkanlıklarını uygunsuz bir şekilde izlediği iddia edilmişti. Google, nihayet nisan ayında, kullanıcıların özel tarama faaliyetlerini gösteren milyarlarca veri kaydının silinmesini gerektiren davayı çözdü ve şirket, gizli mod kullanan kişilerin üçüncü taraf çerezlerini engellemesine izin vermek zorunda kalacak.

Davanın avukatı David Boies, şunları söyledi: “Anlaşma, Google’ın geçmişte uygunsuz bir şekilde topladığı verileri benzeri görülmemiş bir kapsam ve ölçekte silmesini ve düzeltmesini gerektiriyor.”

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.