Arabası olanlar yandı! Rekor zam geldi

 

11 Temmuz 2024
Arabası olanlar yandı! Rekor zam geldi

9 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) alt limit fiyatlarına yüzde 40 zam yapılacağı açıklandı. 1 Nisan'da alt limit fiyatları yüzde 75 oranında artırılmıştı.

Temmuz ayında gerçekleşecek bu yeni zamla birlikte, bankalar müşterilerine bilgilendirme mesajı gönderecek. Bu değişiklikle birlikte 1. sınıf HGS ürünlerinde otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Otomatik yükleme tutarı 245 TL olarak belirlendi.

Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) alt limit fiyatları, 1 Nisan'da %75 oranında artırılmıştı. Bankacılık sektörü, Temmuz ayında HGS alt limit fiyatlarına %40 oranında bir zam yapılacağından bahsediyor. 31 Mart seçimleri öncesinde yapılan duyuruda, HGS alt limit fiyatlarına yüzde 75'lik bir zam yapıldığı ifade edilmişti. Yılın başlarında 100 TL olan alt limit, 3 Nisan'da 175 TL'ye çıkarılmıştı. Temmuz ayındaki artışların ardından bu limitin yeniden düzenleneceği konuşuluyor.

YENİ FİYATLAR BELLİ OLDU

HGS yüklemelerinin çoğu bankaların mobil uygulamaları aracılığıyla yapıldığı için, zam iddiaları özel bankalara talimat yoluyla iletilmiş durumdadır. Bu hafta içinde bankaların müşterilerine konuyla ilgili bilgilendirme mesajları göndermesi bekleniyor.

HGS sisteminde yapılan bu değişikliklerle birlikte, 1. sınıf HGS ürünlerinin otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşanmaması amaçlanıyor. Ayrıca, otomatik yükleme tutarının da 245 TL olarak güncelleneceği duyuruldu.

EKONOMİSTLERDEN BÜYÜK TEPKİ

Elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 38'lik zammın ardından doğalgaz fiyatlarının da otomatik olarak yükseleceği öğrenildi. Temmuz ayında artan ÖTV ile birlikte akaryakıt, sigara ve alkol fiyatlarında da zam yapıldı. Ekonomistler, bu zamların enflasyonu düşürme hedefiyle çeliştiğini belirterek, Türkiye'de uzun süre daha yüksek enflasyonun görülmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.