Cağ Kebabı Lezzeti Terme'de
Haber : Murat Genç/ Samsun
Cağ Kebabı Lezzeti Terme'de
Gaziantep & Hatay Gastronomi Yöresel Ürünler Festivali, 12-22 Eylül tarihleri arasında Terme Meydanı'nda lezzet tutkunlarını ağırlıyor. Festivalde, Gaziantep ve Hatay’ın yöresel tatları sergilenirken, misafir şehirler Erzurum ve Afyonkarahisar da unutulmaz lezzetleriyle katılım sağlıyor.
Erzurum’un ünlü Cağ Kebabı ve Afyonkarahisar’ın kaymaklı tatları, festivale gelen ziyaretçilere özel bir gastronomi deneyimi sunuyor. Cağ Kebabı Ustası Halit Avci, fuarda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Erzurumla özdeşleşen bu eşsiz lezzeti tanıttı. “ Cağ kebabı, kuzu veya oğlak etinden yapılır ve yatay olarak odun ateşinde pişirilir. Özel bir terbiyeden geçen et, cağ adı verilen şişlerle servis edilir,” diyerek Termelileri bu lezzeti tatmak için standa davet etti.
Etkinlik meydanına ziyarette bulunan Fenk Mahallesi Muhtarı Elif Alemdar ; "Mahallemizde bu tarz gastronomi fuarları sosyal açıdan çok faydalı oluyor. Mahalle sakinlerimizi yöresel tatları tatmaya ve doğal ürünlerden alış veriş yapmaya davet ediyorum. Fuarda yer alan statlarda görevli arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederim. Fuar alanıyla alakalı her türlü ihtiyaçtan muhtar olarak buradayız. Termespor'a destek olmak için düzenlen fuar 22 Eylul'e kadar sizleri bekliyor" dedi.

Etkinlik Detayları:
Tarih: 12-22 Eylül
Yer: Terme Meydanı
İletişim: Mehmet Zor - 0532 687 48 09
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de komşularıyla bir araya geldi

Bakan Çiftçi talimat verdi, 81 ilde tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sakarya Zaferi’nin 105. yıl dönümü mesajı

“Ailem Güvende” operasyonlarında 162 şüpheli hakkında işlem

Turizm Bölgelerinde Güvenliği Tehdit Eden 106 Şüpheli Tutuklandı
