EMEL TEKİN KİMDİR?

 

23 Eylul 2024
EMEL TEKİN KİMDİR?

 Emel Tekin, 1 Şubat 1973 tarihinde Antalya'da doğdu ve Antalyalı bir aileden gelmektedir. Eğitim hayatını Antalya Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olmuştur. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

 1993 yılında evlenen Emel Tekin, iki çocuk annesidir. Eşi öğretmenlikten emekli olup tarım faaliyetleriyle ilgilenmektedir. Kızı yüksek mimar olarak, oğlu ise havacılık ve uzay mühendisliği mezunu olarak kariyerlerine devam etmektedir.

 Emel Tekin, iş hayatına 1994 yılında bankacılık sektörü ile başlamış ve 2011 yılına kadar çeşitli bankalarda 20 yıl boyunca çalışarak önemli deneyimler kazanmıştır. Bankacılık kariyerinin ardından emekli olmuş, ancak iş hayatından kopmamıştır. Doğaya ve hayvanlara olan sevgisi, sosyal sorumluluk projelerine olan ilgisi ile kendini toplumsal projelere adamış, aynı zamanda deniz aşığı olarak kaptanlık ehliyeti almıştır.

 2014 yılından itibaren Akdeniz Sanayi Bölgesi ve Antalya Serbest Bölgesi'nde yat, tekne ve deniz motorları gibi deniz ekipmanları üzerine faaliyet gösteren firmalarda finans müdürlüğü görevini üstlenmiştir. Hem yerel hem de uluslararası birçok başarılı marina ve denizcilik projesine imza atan Emel Tekin, bu alanda önemli bir kariyer yapmıştır.

 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Mustafa Kaçar-Aquamarin Denizcilik ortaklık yapısına katılan Emel Tekin, Antalya Akdeniz Sanayi ve Eski Sanayi bölgesinde denizcilik ve marina platformlarında kadın girişimciliğinin öncülerinden biri olmuştur. Kadın girişimci olarak büyüme trendi yakalayan Tekin, denizcilik sektöründe yaptığı çalışmalarla sektöre yön vermeye devam etmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.