TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA CEZA İNFAZ ALANINDA MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI

BAKAN TUNÇ: İKİ ÜLKE ARASINDA HUKUKİ VE ADLİ ALANDA HİÇBİR PROBLEM OLMADAN YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ 

04 Ekim 2024
TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA CEZA İNFAZ ALANINDA MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Azerbaycan'la Türkiye arasında hukuki ve adli alanda hiçbir problem olmadan yolumuza devam ediyoruz. İlişkileri daha da kuvvetlendirmek ve tecrübelerimizi paylaşmak için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz." dedi.

Bakan Tunç, temaslarda bulunmak için geldiği başkent Bakü'de Azerbaycan Adalet Bakanı Farid Ahmadov'la bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından iki ülke arasında "Ceza İnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanında Kapasitenin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalandı.

Adalet Bakanı Tunç, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin Şuşa Beyannamesi'yle beraber müttefiklik düzeyine çıkartılarak daha da güçlendirildiğini de kaydetti.

TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞMAK İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında güçlü kardeşlik bağları bulunduğunu söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erdoğan ve Aliyev'in iki ülkenin menfaatine yönetim sergilediğini, ilgili bakanların da kendi alanlarındaki ilişkileri daha da derinleştirmek adına çalıştığını kaydetti.

Bakan Tunç, "Azerbaycan'la Türkiye arasında hukuki ve adli alanda hiçbir problem olmadan yolumuza devam ediyoruz. İlişkileri daha da kuvvetlendirmek ve tecrübelerimizi paylaşmak için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz." dedi.

İki ülkenin adli uygulamalar hususunda tecrübe paylaşımında bulunabileceğini ifade eden Adalet Bakanı Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) kapsamında da ilişkileri sürdürdüklerini, TDT ülkelerinin adalet bakanlarıyla yakın ilişki içerisinde bulunduklarını kaydetti.

Bakan Tunç, Türkiye'deki Azerbaycan vatandaşlarının ve Azerbaycan'daki Türk vatandaşlarının hukuki sorunlarının çözümü hususunda ilişkilerin sorunsuz devam ettiğini belirtti. Bakan Tunç konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

 "Terörle mücadele hususunda Azerbaycan'ın duyarlılığına teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz 2016'da FETÖ ülkemizde hain darbe girişiminde bulundu. FETÖ'nün kardeş ülkelerimizde de geçmişte yuvalanması, kardeş ülkelerimiz için risk oluşturuyor. Bu hususta işbirliklerimiz oldu. Terörle mücadele uluslararası alanda işbirliği gerektiriyor. Bu konuda da en çok işbirliği yapacağımız ülkeler kardeş ülkelerimizdir." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN ADLİ VE ADLİ TIP ALANINDAKİ TECRÜBESİNDEN FAYDALANIYORUZ

Azerbaycanlı Bakan Ahmadov, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin "bir millet, iki devlet" şiarı doğrultusunda ilerlediğini söyledi.

İlişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarıldığını vurgulayan Ahmadov, "Türkiye'nin 2. Karabağ Savaşı'nda gösterdiği destek bugün Karabağ'ın imar ve ihyası işinde sürüyor. Sıkı ilişkilerimiz adli ilişkilerine de yansımış durumda. Türkiye'nin adli ve adli tıp alanındaki tecrübesinden faydalanıyoruz. İlişkilerimizin sınırı yoktur. Bu sınırları da her geçen gün daha da geliştiriyoruz." diye konuştu.

Görüşme sonrasında Tunç ve Ahmadov, "Ceza İnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanında Kapasitenin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı"na imza attı.

BAKAN TUNÇ, ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bakü ziyareti kapsamında Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti.

Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk bırakan Bakan Tunç, daha sonra 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Bakü Şehitler Hiyabanı'nda da Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk sundu.

Bakü Türk Şehitliği'ne geçerek anıta çelenk bırakan Adalet Bakanı Tunç, anıt defterini imzaladı.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.