BOYKOT İNSANLIĞIN ONURUDUR

İlker Kadıoğlu Yazdı... 

05 Ekim 2024
BOYKOT İNSANLIĞIN ONURUDUR

BOYKOT İNSANLIĞIN ONURUDUR

Boykot nedir ?
Boykot belli bir amacı gerçekleştirmek için baskı yapmak ereğiyle, bir kimseyle, bir yerle, bir topluluk, kuruluş ya da bir ülkeyle her türlü ilişkiyi kesme kararı.

Boykot bir tepkinin bir reaksiyonun en basit ve aslında en etkili halidir.
Bence protesto’dan gösterilerden ve mitinglerden daha etkilidir.

Çünkü ekonomik yaptırımı vardır. Dünya ülkelerinin ekonomik güç üzerinde hükümranlıklarının sürdüğünü düşünürsek bunu ne kadar etkili olduğunu buradan anlayabiliriz.

Bütün dünyanın gözü önünde bebekleri çocukları kadınları yaşlıları hunharca bombalayan Bir ülkeyi yaptığı caniliğe pişman etmek amacıyla boykot etme konusunda iradesi yeterli olmayan bir milletin veya bir ümmetin bu dünyada yaşamaya hakkı var mıdır? Üstelik zulme uğrayanlar aynı dine mensup insanlarsa.

Bugün boykot için kendini frenleyemeyen veya iradesini disipline edemeyen bir millet yarın savaş meydanında ne yapacaktır.
Bu insanların savaş meydanında cengaverlik yapabileceğine ihtimal veriyor musunuz.

Ne yazık ki İsrail Müslümanların zaten bu dirayetsizliğinden cesaret almaktadır.
Unutmayın ki İsrail İslam aleminin en ufak bir tavrını en ufak bir reaksiyonunu not etmekte ve atacağı hamlelerini buna göre dizayn etmektedir.

İsrail, yapılan zulme karşı en hafif ve esasen en onurlu bir tepki olan boykotta bile topyekün bir ittifak halinde olmayan İslam dünyasının yarın İsrail’e karşı yapacağı savaşın acizliğinin farkındadır.

Belki de İslam dünyası boykotu hakkı ile uygulayabilseydi zulüm bu raddeye ulaşamazdı.
Ne yazık ki İslam dünyası Bu gerçekten bile bi-haberdir.

Önümüzdeki hakikat şudur önce devrimcileri götürdüler Ben sesimi çıkarmadım Çünkü devrimci değildim sonra sendikacıları götürdüler Ben sesimi çıkarmadım Çünkü sendikacı değildim sonra beni almaya geldiler hiç kimse sesini çıkarmadı Çünkü sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.

İlker Kadıoğlu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.