Kars merkezli “SAHTE EL” operasyonu: 12 tutuklama
Kars Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu koordinesinde, Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında “SAHTE EL” adı verilen operasyon gerçekleştirildi.
KARS - BHA
Sosyal medya üzerinden “sosyal yardım” bahanesiyle yapılan dolandırıcılık faaliyetlerine yönelik düzenlenen operasyonda 5 ilde 17 farklı adrese eş zamanlı baskın yapıldı.
Yapılan incelemelerde; Instagram, Facebook, TikTok ve Messenger gibi sosyal medya uygulamaları üzerinden vatandaşların hesaplarını ele geçirerek dolandırıcılık yaptığı, banka ve şirket hesaplarını kullandığı belirlenen şüpheliler tek tek tespit edildi. Soruşturma kapsamında 52 vatandaşın dolandırıcılık mağduru olduğu, 26 kişinin ise sosyal medya hesaplarının ele geçirildiği ve milyonlarca liralık maddi zarar oluştuğu belirlendi.
Dosya çerçevesinde Kars merkezli olmak üzere Batman, Kocaeli, Artvin ve Adana illerinde toplam 17 adrese 30 Ocak 2026 tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 22 şüpheli şahıs hakkında işlem yapılırken, 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerden 6’sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen şahıslardan 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. 12 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Ankara Kent Konseyi'nde Cumhuriyet'in 103. yılına özel dijital farkında…

Yahşihan Belediye Meclisi olağanüstü toplandı: Gündem maddeleri karara …

Başkan Geçit, Özalper Mahallesi sakinlerinin taleplerini dinledi

Yeşilyurt’ta özel eğitim öğrencileri tiyatroyla buluştu

Bakan Bak, Malatya’da Şehir Kütüphanesi ile gençlik ve spor tesislerini…
