Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı: Koronavirüs'te sanki ilk atağı atlattık, ikinci atak umre kaynaklı
GÜNDEM, 03 Nisan 2020 18:05"Tezim şu; Hatay’da ocak ayının sonlarına doğru zaten bu vakalar vardı"

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye'nin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının ilk atağını atlattığını öne sürdü, ikinci atağın umre kaynaklı oldulğu görüşünü savundu.
Kendisinin de Koronavirüs atlattığını belirten Savaş, Bu süreçte benim 1 günlük Barselona seyahatim vardı. Sonra geldim yine 1 günlüğüne Almanya’ya gittim. Sonra İstanbul’a ve ardından Hatay’a geldim ve hastalandım. Tam Elazığ depreminin olduğu zamandı. Elazığ’a da gittiğimde hastaydım. Bütün semptomlar aynı.Ateş, kuru öksürük, halsizlik, boğaz ağrısı. Hatay’a geldim ve çok perişan oldum. İlk kez böyle bir rahatsızlık geçirdim. Doktor olduğum ve ilaç aldığım için de ondan sonraki süreci ayakta geçirdim. Hatay’da çok sayıda kişi de aynı süreci yaşadı." dedi.
HaberTürk'ten Esra Boğazlıyan'a konuşan Savaş, "Covid-19’la aynı semptomlar, genç de yaşlı da çok sayıda insan yaşadı bunu. Ben Hatay’daki cenazelere katılırım. Katılamadığımda da mutlaka yakınlarını ararım. Bugüne kadar hiç rastlamadığımız şekilde grip ve zatürreden kayıplar olduğunu gördüm. Örneğin 'Annemin ateşi çıktı, yoğun bakıma aldılar ve 2. gün zatürreden öldü' diyor cenaze yakını. Zatürre öyle hızlı seyretmez. Yavaş yavaş ateş yükselir, öksürük olur, halsizlik, nefes darlığı olur. Ama bütün bu süreçleri atlatmadan birden son evreyle karşılaşınca bakıyorsunuz ki Covid-19’la örtüşüyor. Bu medenle tezim şu; Hatay’da ocak ayının sonlarına doğru zaten bu vakalar vardı. Ve şu anki görüntü de sanki beni teyit ediyor. Çünkü 17’ydi vaka sayısı şu an 22 vaka. Bu kadar az vakanın olması normal midir? Hatay bir geçiş noktasında. Hatay da Türkiye de geçiş noktasında. İran’da bu kadar vaka var. Kıbrıs’ta bu kadar vaka var. E bakıyorsunuz Hatay’da 22 vaka. Bir de vakaların çoğu ya umre gelmiş ya da Umreden gelenleri ziyaret etmiş. Biz sanki ilk atağı atlattık. 2. Atak da bu Umre kaynaklı. Ben enfeksiyon hastalıkları hocasıyım. Eşim de halk sağlığı profesörü. Bu epidemiyolojik gerçeklik nedir bunları bilen insanlarız. Tanı konulamadığı için ya astım, bronşit, zatürre olarak kayıtlara geçti. Böyle tanımlanamayarak hastaların çoğunda da Covid-19 olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.
GÜNDEM, 03 Nisan 2020 18:05
Yorumlar (0)

Zafer Partisi'nden Adalet Bakanlığı Önünde "Ümit Özdağ’a Özgürlük" Çağrısı

Tarkan'ın Acı Günü: Annesi Neşe Tevetoğlu Hayatını Kaybetti

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül Tutuklandı

TİP'ten AYM Kararı Sonrası Açıklama: “Can Atalay’a Vekilliği İade Edilmeli, Derhal Serbest Bırakılmalıdır”

Armağan Çağlayan'dan Sırrı Süreyya Önder’e Yapılan Yorumlara Tepki: “Çatalca Müftüsü mü Olduk?”

İmamoğlu'ndan Bahçeli'ye Yanıt: "Açıklamalarını Önemli Buluyorum"

Kepez’in Nasreddin Hoca Kreşleri için ön kayıt dönemi başladı

FoodFest Antalya için hazırlıklar sürüyor

FORUMDAN İCRAATA: MURATPAŞA’DAN 10 TONLUK TARIM DESTEĞİ

Mehmet Ali Erbil'e hapis cezası

Diyarbakır’da Bireysel Silahlanma Tehlikesi: 23 Tutuklama ile Sonuçlanan Kanlı Çatışma

İki hisseye kredili işlem yasağı

Başkan Kotan Çakırlar'da bölge halkıyla buluştu

Kepez Kitap Fuarı başlıyor: Edebiyat dolu günler Antalyalıları bekliyor

Kepez Belediyesi’nden Kızılay’a kan bağışı desteği

Türk Dünyasının renkleri Kepez’de buluştu

Antalya'da 8.9 Milyar TL’lik suç ağı çökertildi!

Antalya'da markette yangın çıktı!

Vali Şahin’den Antalya Turizmi Ve Altyapı Çalışmaları Hakkında Açıklamalar

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 15-22 Nisan Turizm Haftası Mesajı

Türkiye, Nizip e aktı

Samsun'daki Hukuk Bürosu Alacaklının Akrabalarınada İcra Dosyası Gönderiyor

İsa Evce 'Güvenle yükselin, sağlam temellerde yaşayın’

Antalya Sahillerinin Tatlı Müdavimi: Kruvasan Aşığı Sokak Köpeği Gönülleri Fethetti

Denizli'de Miras Kavgasında Yeni Gelişme

Vali Şahin’in “Antalya’nın Huzuru” Mart Ayı Değerlendirmesi

İsa Evce " EV YAPI YENİ PROJELERLE HİZMETİNİZDE "

FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda 20 Şüpheli Yakalandı

Jandarma’dan Çocuklara Çevre Bilinci Aşılayan Fidan Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Başakşehir’de 880 Kg Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği yapıldı

"Liseler Ayakta: Proje Okul Tayinlerine Tepki Çığ Gibi Büyüyor"

Çin önemli endüstriyel metallerin ihracatını durdurdu

Forum Muratpaşa'da tarımın yol haritası belirlendi

BAŞKAN KOTAN ÇAKIRLAR'DA BÖLGE HALKIYLA BULUŞTU

Fethiye Üzümlü’de Doğayla İç İçe Bir Gün: 14. Mantar Festivali’nde “Her Yerde Onlar” Rüzgârı
Prof. Dr. H. Yalçın Yüksel’den Veda Mesajı: “Bu Ailenin Bir Parçası Olmaktan Gurur Duyuyorum

İBRAHİM AYDEMİR " TAHSİN BAYRAMOĞLU ERZURUM’A ADANMIŞ BİR ÖMÜRDÜ"

Ordu Royal 52 Hotel’de Düzenlenen “Karadeniz’in Değerleri” Ödül Töreni Sahiplerini Buldu
