10 yıldır 20 noktada 120’ye yakın sokak hayvanlarının karnını doyuruyor
GÜNDEM, 07 Mayıs 2021 08:56Antalya’da yaşayan 63 yaşındaki emekli tekstil mühendisi hayvansever Gülden Tokbey, 10 yıldır 20 noktada 120’ye yakın sokak hayvanlarının karnını, pandemi döneminde de doyurmaya devam ediyor.


Antalya’da yaşayan 63 yaşındaki emekli tekstil mühendisi hayvansever Gülden Tokbey, 10 yıldır 20 noktada 120’ye yakın sokak hayvanlarının karnını, pandemi döneminde de doyurmaya devam ediyor. Emekli maaşının yarısını sokak hayvanlarına harcayan Tokbey, her sabah aracıyla besleme noktalarına yem bırakıyor.
Muratpaşa ilçesinde ikamet eden emekli tekstil mühendisi Gülden Tokbey, evinde beslediği kedisinin yanında sokaktaki hayvanlarının bakımını da üstlenmeye karar verdi. Aradan geçen sürede kendisini sokak hayvanlarının bakımına adayan Gülden Tokbey, 10 yıldır beslediği kedi ve köpek sayısı 120’ye ulaştı. Varyant ve Konyaaltı Sahil Yaşam Parkı ve evinin yakınındaki yerlerle birlikte 20 noktaya sokak hayvanları için yem bırakıyor. Tokbey, pademiyle ve yavrulama dönemleri olması nedeniyle daha çok besleme yapıyor. Her gün sabah erken saatlerde aracının bagajına yüklediği yiyecekleri besleme noktalarına bırakan Gülden Tokbey, kedi ve köpekleri elleriyle besliyor. Tokbey, kısıtlama günlerinde aldığı özel izinle pandemi de sokak hayvanlarını beslemesini sürdürüyor.
"Her gün yollarda"
Emekli tekstil mühendisi 63 yaşındaki Gülden Tokbey, 10 yıldır Konyaltı Sahili Beach Park ve evinin yakınında sokak hayvanlarını beslediğini belirtti. Pandemi sürecinde aldığı izinle hayvanların beslemesine devam ettiğini dile getiren Tokbey, “100’e yakın kedi, 15 civarında da köpeğe her gün besleme yapıyorum. Hayvan sevgisinin içten gelmesi gerekiyor, bu masum canlıların bu dönemde bizlere daha çok ihtiyacı var. Bu iş birazda vicdan meselesi” dedi.
"Pandemide besleme önemli"
10 yıldır her gün aksatmadan otomobiliyle sokak hayvanlarına yiyecek dağıtmaya geldiğini ifade eden Tokbey, “Burada 20 evimin orda 5 nokta var yiyecek bıraktığım. Pandemi döneminde insanlarda fazla dışarı çıkamıyor. Havaların ısınmasının yanında bir çok canlı kedi ve köpek doğum yaptı. Her yerde yavru var onlara gizli mama bırakıyorum. Bu dönemde besleme yapmak çok daha önemli. Bu bölgedeki işletmelerde kapalı hayvanlar fazla yiyecek bulamıyor. O açığı kapatmak için ben bazen birkaç kez fazladan gelip besleme yapıyorum” diye konuştu.
Sokak hayvanları için her gün yollara düştüğünü ifade eden Gülden Tokbey, sağlığı yerinde olduğu sürece besleme yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
GÜNDEM, 07 Mayıs 2021 08:56
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

TROPİKAL PARK PROJESİ ÖDÜL ALDI

CHP İlçe Başkanı Fatih Bucan’a Teşekkür – SAM Fuarcılık’tan Anlamlı

Karadeniz’in Sesi: Hayatını Müziğe Adamış Bir Sanatçı – Fatih Ustasu

Prof. Dr. Canan Yılmaz: Evlilikte Güvenle Yapılan Tapu Devri Bağış Değildir

Hani’nin Efsane Başkanı İbrahim Lale Dualarla Anıldı

Gazze’de Felaket Derinleşiyor Son 48 Saatte 92 Şehit, 219 Yaralı

Engelsiz Aslanlar Zirvede!

Mersin’de 21 Nisan’da Güzellik, Stil ve Başarının Buluştuğu Ödül Gecesi Düzenlenecek

Gazeteci İmran Ünal Kimdir?

Miniklere Büyük Ders: “Birlikte Daha Güçlüyüz” Raflarda!

Genel af olmadan DEM, Türkiye Partisi olabilir mi?

Kürtçe ezgilerle kültür köprüsü kuran müzik grubu: Nas'ın hikâyesi, amacı ve yarına mirası

“Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri İçin Geri Sayım Başladı

Figen Kaya’nın Sunumuyla Mustafa Ortaç’a Saygı Gecesi

KALSİAD’dan İş Dünyasına Net Mesaj: Gösteri Değil, Üretim Zamanı

GERİDE DUA ORDUSU BIRAKTILAR BİR ZAMANLAR DİYARBEKİR BEYEFENDİLERİ

ATO’daki Ödül Töreninde Sabiha Karaosman Fark Yarattı

İZENERJİ’de Yetki Krizi: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Masada Kaldı

Cengiz Kurtoğlu, ARKON’un Eğitim Projesi İçin Bursa’da Sahne Alacak

Tarım ve Orman Bakanı Ordu’ya geliyor

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Ahmet Büyükgümüş Diyarbakır’a Geliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs Kararı: Kadıköy Meydanı'nda Kutlanacak

Ziraat Türkiye Kupası Finali İçin Yeni Stadyum Arayışı!

ROK’tan İki Gazeteciye Suç Duyurusu: “Evleri Basılsın, Dijital Cihazlarına El Konulsun”

CHP Lideri Özgür Özel'den Danıştay Ziyareti: "İmamoğlu'nun Diploması Gündeme Gelmedi"

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ

OF ÇAYKARA DERNEĞİ 50. YILINDA GÖRKEMLİ BİR GECEYE İMZA ATTI

MSB'den Yunanistan'ın Deniz Planlamasına Eleştiri

6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki Cumali Timi'nin cansız bedeni bulundu

34 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Konyaaltı İlçesinde Kovalamaca Sonucu Yakalandı

Dini İnaç ve Duyguların Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Şüpheli Tutuklandı
