Havalı binalar kalite göstermez
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 17 Kasım 2021 06:35Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin olağan meclis toplantısının açılışında, “Bir şehrin kalitesi, havalı binalarıyla ölçülmez. Dubai modeliyle şehirlerimizin gelişmişliğini ölçemeyiz. En alt grupların, en çok ayrımcılığa uğrayanların, en çok yardıma muhtaç olan durumunu yükseltmeden kentlerin kalitesinin yükseltilemeyiz” diye konuştu.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, 36’ncı olağan meclis toplantısı Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Birlik meclis toplantısına, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, birlik üyesi belediyelerin başkan ve başkanvekilleri katıldı. Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan da meclisin açılışında yer aldı.
DUBAİ MODEL DEĞİL
Meclisin açılış oturumunda konuşan ev sahibi belediye başkanı Ümit Uysal, ‘sağlıklı kent’ başlığının kentlerin yollarından sokaklarına, sosyalleşme olanaklarına, pozitif ayrımcılığa tabi olması gereken grupların yaşamlarına ve kentin ticaretine kadar geniş bir içeriğe sahip olduğunu dile getirdi. Başkan Uysal, “Bence bir şehrin kalitesi, bizim gelenek ve kültürümüze de en uygun olan, havalı binalarıyla ölçülmez. Dubai modeliyle şehirlerimizin gelişmişliğini ölçemeyiz” dedi.
Şehirlerde en alt grupların, en çok ayrımcılığa uğrayanların, en çok yardıma muhtaç olan durumunu yükseltmeden kentlerin kalitesinin yükseltilemeyeceğine dikkat çeken Başkan Uysal, “Bizim temel bakış açımız budur. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin de bu eksende çalışmasını temenni ediyorum” dedi.
OTİZM ÖN TANI MERKEZLERİ
Konuşmasında pandeminin sağlıklı kentlerin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Uysal, bu süreçte uzun süre evde kalmaya bağlı olarak obezite ve otizmin çok hızlı bir şekilde yükseldiğini kaydetti. Bu noktada, genel kamunun tedaviye yönelik hizmetleri yanında belediyelerin önleyici sağlık hizmetleri kapsamında sorumluluk alması gerektiğini dile getiren Başkan Uysal, otizm ön tanı merkezlerinin kurulmasını önerdi.
ANNELERLE SAĞLIKLI NESİLLER
Muratpaşa Belediyesi olarak yükselen obeziteyle mücadele etmek için Sağlıklı Muratpaşa Hareketini başlattıklarını da aktaran Başkan Uysal, “Anneler üzerinden toplum sağlığını ve mutfağın menüsünü düzeltebilir miyiz? Gelecek kuşaklara sirayet edecek bir sağlıklanma süreci başlatabilir miyiz” sorusu üzerinden projenin şekillendiğini söyledi.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 17 Kasım 2021 06:35
Yorumlar (0)

ORHAN BERİDZE’NİN “YÜZYILINSEVDASI” ANILARIM ADLI KİTABININ TANITIMI YAPILDI

EFENDİ EMLAK - EFENDİ ÖZDEMİR: AZMİN VE GÜVENİN ÖYKÜSÜ

AKP Genel Merkez Binası Önünde Polis İntiharı

Muratpaşa'daki Turistik Tesislerde Yangın Güvenliği Alarmı: 191 Tesiste Eksiklik Tespit Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Kabul Etti: Görüşme Sonrası İlk Açıklamalar Geldi

Berkay Gezgin Tahliye Edildi

İyi Parti Terme İlçe Başkanlığı’nda Şakir Şahin Dönemi Başladı

İMAMOĞLU’NDAN SOYKAN VE AĞIREL’E DESTEK: “GERÇEKLERDEN NE KADAR KAÇABİLİRSİNİZ Kİ?”

MANAVGAT’TA BEYİN DAMAR HASTALIKLARI SEMİNERİ

Kepez’den sınav haftasında öğrencilere sıcak çorba

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Polis Haftası Kutlaması: “180 Yıldır Milletin Huzur Bekçisi”

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Antalya Döşemealtı'ndaki Hizmet Eksiklikleri Yeniden Refah Adayı Mesut Hekimoğlu'nun Gündeminde

KENAN ATEŞ KİMDİR?

Kepez’in fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi

Kepez’den Ceza İnfaz Kurumunda Kütüphane Haftası Etkinliği

Kepez Meclisi’nden Edip Akbayram ve Volkan Konak’a vefa

Kepez‘in Kariyer ve İstihdam Günleri başladı

Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 10 Nisan Polis Günü Mesajı

19-27 Mart Tarihleri Arasında 519 Düzensiz Göçmen Yakalandı

BAŞKAN İSMAİL ÇAĞLAR'DAN TEPKİ: "SARI SAYFA’YA KİM DUR DİYECEK?"

ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANINDAN “İKLİM KANUNU TASARISI”NA TEPKİ: "YERLİ ÜRETİCİYİ ZAYIFLATAN, KAMU YARARINDAN UZAK BİR METİN"

"MAZBATA ALDIKTAN SONRA İLK İŞ OLARAK EMEKÇİ KIYIMINA BAŞLADILAR "

Minik Azad İçin Yardım Çağrısı: Para Değil, Aşı Bekliyoruz

Polis Haftasında 180 Fidan Toprakla Buluştu

7 Milyon 150 Bin Adet Uyuşturucu Hap, 2 Ton 680 Kg Uyuşturucu Hap Yapımında Kullanılan Kimyasal Madde ve 10 Kg Ham Madde Ele Geçirildi

Adan Asar’dan TBMM’de Ziyaret

Şükriye Ertekin: Sağlık Sektöründen Emlak Dünyasına Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul Şişli'de Öldürülen Hamile Kadın Kader Küçükcoşkun ve Gültekin Gezer'in Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadelede Antalya'da Operasyonlar Gerçekleştirildi

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi

İYİ Parti'deki Gerginlik Tavan Yaptı: Erten Kayan İstifa Etti

DAVUTOĞLU’NDAN ÖZEL’E ZİYARET... ÖZGÜR ÖZEL: “BANA CEZA GELİRSE BAHÇELİ’YE RÜCU ETTİRİRİM”

İMAMOĞLU CEZAEVİNDEN SESLENDİ: “ÇOCUKLAR ‘SAVCI OLACAĞIM, SENİ KURTARACAĞIM’ DİYOR”

ABB BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TÜRKİYE-ALMANYA KARDEŞ ŞEHİRLER ZİRVESİ’NDE

FORUM MURATPAŞA’DA GÜNDEM TARIM

ABDURRAHMAN DİNLER, ANTALYA’DA İÇ MEKAN TASARIMINA YÖN VERİYOR RESTORE İNŞAAT, LÜKS YAŞAM ALANLARININ MİMARI OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatlarından Tutukluluğa İtiraz: "İddialar Değil, İftira"
