17 Kasım 2025, Pazartesi
14:34

DMM: “Afgan, Iraklı ve Suriyeli suçlular Türkiye’ye gönderiliyor” iddiası tamamen asılsız

DMM: “Afgan, Iraklı ve Suriyeli suçlular Türkiye’ye gönderiliyor” iddiası tamamen asılsız

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan “Afgan, Iraklı ve Suriyeli suçluların Avrupa’dan uçaklarla Türkiye’ye gönderildiği” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

ANKARA - BHA

DMM’nin NSosyal platformu üzerinden yaptığı duyuruda, söz konusu iddianın tamamen dezenformasyon olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin, üçüncü ülke vatandaşlarını başka ülkelerden kabul etmesine yönelik herhangi bir uygulaması yoktur. Suç kaydı bulunan ya da yasal ikamet hakkı olmayan yabancıların Türkiye’ye iadesi mümkün değildir. Türkiye yalnızca kendi vatandaşlarına ilişkin işlemleri, uluslararası hukuk çerçevesinde ve gerekli inceleme–itiraz süreçleri tamamlandıktan sonra bireysel olarak yürütmektedir. Üçüncü ülke vatandaşlarının toplu ya da bireysel şekilde Türkiye’ye gönderilmesi söz konusu değildir.”

DMM ayrıca, iddiaları yayan kişiler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi kapsamında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Açıklamanın sonunda kamuoyuna, resmi makamların bilgilendirmelerini esas almaları ve kaynağı belirsiz iddialara itibar etmemeleri çağrısı yapıldı.

Benzer Haberler